torgovtsiv-amfetaminom-ta-kanabisom-suditimut-na-khmelnichchini

Торговців амфетаміном та канабісом судитимуть на Хмельниччині

 • 7740 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Обвинувальний акт стосовно організованої групи наркоторговців віком від 18-ти до 30-ти років, які незаконно виготовляли та збували в особливо великих розмірах амфетамін та канабіс, скеровано до суду. Про це передає УНН з посиланням на сектор комунікації поліції Хмельницької області.

"Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно 4-ьох членів організованої злочинної групи, які займались виготовленням та збутом наркотичних засобів на території області", - йдеться у повідомленні.

Поліцейські та співробітники СБУ кілька місяців збирали доказову базу діяльності учасників злочинної групи, найстаршому з яких виповнилось 30 років, а наймолодшому - 18.

Упродовж 2016-2017 років молодики займалась незаконним виготовленням, зберіганням, перевезенням та збутом в особливо великих розмірах психотропної речовини амфетамін. Під час низки санкціонованих обшуків у підозрюваних виявили та вилучили 427 г амфетаміну, понад 1 кг канабісу, майже 2,5 кг фенілнітропропену, складники та обладнання для виготовлення наркотичних речовин, пристрої для вживання наркозасобів, а також гроші у сумі 17 тис. грн, отримані в результаті злочинної діяльності.

Учасникам групи оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 (незаконне виготовлення та зберігання психотропної речовини в особливо великих розмірах, вчинені повторно, організованою групою), ч. 3 ст. 311 (незаконне придбання, зберігання прекурсору, з метою виготовлення психотропних речовин, вчинені організованою групою), ч. 3 ст. 313 (незаконне придбання та зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин, вчинені організованою групою), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 317 (організація місця для незаконного вживання та виготовлення психотропних речовин, вчинена з корисливих мотивів, організованою групою) Кримінального кодексу України.

Найсуворіша санкція статей інкримінованих злочинів передбачена ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України — від 9-ти до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНН 30 червня, на Львівщині затримали прикордонника, якого підозрюють у наркоторгівлі.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    П.Порошенко привітав США з Днем незалежності

     • 7525 переглядiв

    Підлітки на Харківщині отруїлись алкоголем

     • 10383 переглядiв