torik-ukrayinska-gts-transportuvala-mayzhe-50-obsyagiv-gazu-z-rf

Торік українська ГТС транспортувала майже 50% обсягів газу з РФ

 • 8308 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. У 2018 році майже 50% обсягів газу з РФ були транспортовані українською газотранспортною системою. Про це повідомила прес-служба ПАТ "Укртрансгаз", передає УНН.

"Не зважаючи на активне просування та будівництво "Газпромом" обхідних проектів як "Північний потік-2" і "Турецький потік", Україна залишається головним транзитером російського газу до Європи – у 2018 році майже 50% обсягів газу з РФ були протранспортовані саме нашою ГТС", - йдеться в повідомленні.

На відміну від "Північного потоку", який щороку на декілька тижнів повинен зупинятися на профілактику і ремонтні роботи, українська ГТС завдяки своїй розгалуженості працює без зупинок і забезпечує безперебійне транспортування газу українським та європейським споживачам, зазначили у компанії.

В "Укртрансгазі" планують "якісне завершення анбандлінгу (відокремлення діяльності з транспортування природного газу - ред.) та запуск роботи незалежного Оператора ГТС, початок нової віхи розвитку ГТС як повноцінної частини європейської системи, створення газового хабу в Україні".

Нагадаємо, через ремонт трубопроводу "Газпром" різко збільшив обсяги транспортування газу в Європу через Україну.

Також нагадаємо, по дну Балтійського моря укладено вже понад 1080 км газопроводу "Північний потік-2" - це близько 44% від його загальної протяжності.

Українські Національні Новини

Економіка