tovaroobig-ukrayini-z-kitayem-zris

Товарообіг України з Китаєм зріс

 • 8164 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. За 11 місяців 2018 року товарообіг України з Китаєм склав 8,82 млрд доларів. Про це повідомив перший віце-прем‘єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів під час зустрічі з надзвичайним та повноважним послом Китайської Народної Республіки в Україні Ду Веєм. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку України, передає УНН.

"Китай є стратегічним партнером для України, а взаємна торгівля постійно зростає. За 11 місяців 2018 року товарообіг України з Китаєм склав $ 8,82 млрд, а це більше як на $1,1 млрд ніж за увесь 2017 рік. Нещодавно на найвищому рівні Україна та Китай домовилися, що товарообіг Україна-Китай досягне $10 млрд на рік. Приємно відзначити, що наша робота у цьому напрямку демонструє очевидний прогрес", - підкреслив Степан Кубів.

Кубів також додав, такий обсяг товарообігу між Україною та Китаєм підтверджений, зокрема під час Міжурядової комісії зі співробітництва під час візиту до України Віце-президента Держради Китаю Ма Кая у 2017 році та під час зустрічі з Віце-президентом Держради Китаю Лю Хе у квітні 2018 року.

На зустрічі обговорили стан та перспективи виконання поточних завдань щодо посилення торговельно-економічних відносин Україна-Китай. Передусім тих, що досягнуті під час двосторонньої зустрічі Президента України Петра Порошенка та Заступника голови КНР Ван Цішанем у Давосі.

Міністр економічного розвитку подякував за запрошення від китайських колег відвідати Форум міжнародної співпраці “Один пояс один шлях”, що відбудеться в квітні 2019 року у Пекіні.

“Ми маємо дієві інструменти для посилення співпраці, щоб суттєво поглибити співпрацю у ключових перспективних секторах. Передусім, це українсько-китайська Міжурядова комісія, а також спільна участь представників України та Китаю у масштабних подіях, на кшталт Форуму “Один пояс один шлях”, який є ефективним майданчиком для налагодження міждержавного діалогу між нашими країнами”, - зазначив Степан Кубів.

Степан Кубів підкреслив, що чергове засідання Міжурядової комісії зі співпраці Україна-Китай повинно буде проведене у 2019 році. Адже це дозволить суттєво розширити кількість та ефективність спільних взаємо цікавих та успішних проектів та пришвидшити реалізацію існуючих напрямів співпраці.

Нагадаємо, обіг аграрними та харчовими товарами між Україною та країнами Євросоюзу збільшився за 11 місяців 2018 року майже на 11%.

Українські Національні Новини

Економіка