toyota-zupinit-robotu-16-zavodiv-u-yaponiyi-cherez-naslidki-zemletrusiv

Toyota зупинить роботу 16 заводів у Японії через наслідки землетрусів

 • 11348 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Найбільший японський автоконцерн Toyota Motor із 10 вересня зупинить роботу 16 із 18 своїх заводів на території Японії у зв'язку з можливими перебоями у поставках комплектуючих. Як повідомив у суботу телеканал NHK, це рішення пов'язане з наслідками потужного землетрусу магнітудою 6,7 на другому за величиною японському північному острові Хоккайдо в ніч з 5 на 6 вересня, передає УНН

Відзначається, що через удар стихії сталося відключення електропостачання на заводі компанії у місті Тамакомаі, де виробляють коробки передач. Toyota Motor планує оцінити вплив цього збою на виробництво автомобілів в Японії і прийме рішення про відновлення роботи підприємств після 11 вересня.

Виробничий цикл корпорації також був порушений у результаті тайфуну, який обрушився на західну частину Японії на початку минулого тижня. Тоді Toyota Motor довелося тимчасово скасовувати нічні зміни на кількох заводах у постраждалому регіоні.

Нагадаємо, генеральний секретар уряду Японії Йосіхіде Суга заявив, що кількість загиблих у результаті землетрусу на другому за величиною острові Японії Хоккайдо збільшилася до 21 людини.

Українські Національні Новини

Новини Світу