tramp-galmuye-protses-rozsekrechennya-dokumentiv-u-rozsliduvanni-rosiyskogo-vtruchannya

Трамп гальмує процес розсекречення документів у розслідуванні російського втручання

 • 7738 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Президент США Дональд Трамп уповільнює плани щодо розсекречення та оприлюднення конфіденційних документів, пов'язаних із розслідуванням ФБР щодо Росії, посилаючись на "ймовірний негативний вплив" на розслідування та стурбованість, що виникає у "ключових союзників" щодо оприлюднення матеріалів, передає УНН з посиланням на Politico.

"Тому Генеральному інспектору ... було запропоновано переглянути ці документи у прискореному порядку", - заявив Трамп вранці в п'ятницю.

"Я вірю, що він швидко зробить це (і, сподіваюся, інші речі, які він розглядає). Врешті-решт, я завжди можу розсекретити, якщо це буде необхідно. Швидкість дуже важлива для мене - і для всіх!" - заявив він.

Як повідомляв УНН, раніше цього тижня Трамп розпорядився розсекретити документацію Мін’юсту США, ФБР і управління директора національної розвідки щодо втручання РФ у американські вибори глави держави в 2016 році.

У прес-релізі Білого Дому зазначали, що “будуть опубліковані всі текстові повідомлення по російському розслідуванню, без редагування”, екс-директора ФБР Джеймса Комі і його заступника Ендрю Маккейба, екс-агента ФБР Пітера Стржока і його колеги Лізи Пейдж, а також колишнього високопоставленого чиновника Мін’юсту США Брюса Ора.

Українські Національні Новини

Новини Світу