tramp-gotoviy-zustritisya-z-prezidentom-venesueli

Трамп готовий зустрітися з президентом Венесуели

 • 7344 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Президент США Дональд Трамп заявив про готовність зустрітися з президентом Венесуели Ніколасом Мадуро, участь якого заплановано на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку. Про це УНН повідомляє з посиланням на Голос Америки.

"Звичайно, я відкритий (для спілкування - ред.), я готовий зустрітися з ким завгодно. Ми збираємося допомогти Венесуелі; якщо він (Мадуро - ред.) тут і якщо він хоче зустрітися... я цього не планував, проте якщо я можу допомогти людям, то саме для цього я тут і знаходжуся", - зазначив Трамп.

Президент США додав, що він готовий до "будь-яких варіантів" надання допомоги Венесуелі у виході з економічної і політичної кризи. Через важку ситуацію в країні сотні тисяч венесуельців кинулися в сусідні держави Латинської Америки.

У Білому домі повідомили, що наразі зустріч лідерів США і Венесуели не планується. Міністерство інформації Венесуели не відповіло на запит агентства Reuters про коментарі.

У 2017 році представники Білого дому говорили, що зустріч Трампа з Мадуро можлива лише після того, як Венесуела знову стане демократичною країною.

Мадуро повинен виступити з промовою на сесії Генасамблеї. Він заявив, що летить до Нью-Йорка, щоб "захистити правду Венесуели, донести голос нашої батьківщини". Також Мадуро заявив, що готовий провести зустріч зі своїм американським колегою Дональдом Трампом "лицем до лиця".

Українські Національні Новини

Новини Світу