tramp-i-erdogan-zustrilisya-u-vashingtoni

Трамп і Ердоган зустрілися у Вашингтоні

 • 13472 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. США і Туреччина обговорили з представниками Сенату можливі варіанти продовження спільної програми виробництва американських винищувачів F-35. Про це президент США Дональд Трамп розповів на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом, повідомляє УНН з посиланням на Радіо Свобода.

Відповідаючи на питання журналіста про подальшу долю спільної програми з виробництва винищувачів F-35, Трамп зазначив, що для продовження співпраці є безліч альтернатив. "За моїми прогнозами, ми що-небудь придумаємо", - підкреслив Трамп.

Глава Білого дому також розповів, що на переговорах піднімалася тема придбання Туреччиною російських зенітно-ракетних комплексів С-400. За словами Трампа, сторони готові до обговорення цього питання.

Президент США також повідомив, що країни планують розширити торговельну співпрацю. Перед переговорами Трамп нагадав, що на сьогоднішній день торгівля між країнами становить 20 мільярдів доларів. Передбачається, що обсяг може бути розширений до 100 мільярдів доларів.

Переговори проходять на тлі серйозного ускладнення відносин між двома країнами після початку турецької військової операції на півночі Сирії. Вашингтон виключив Анкару з програми з виробництва F-35 після того, як Туреччина придбала російські зенітно-ракетні комплекси С-400.

Нагадаємо, Трамп з Ердоганом домовились про особисту зустріч на цьому тижні.

Українські Національні Новини

Новини Світу