tramp-khotiv-zablokuvati-peremogu-baydena-za-dopomogoyu-vitse-prezidenta-pens-vidmoviv

Трамп хотів заблокувати перемогу Байдена за допомогою віце-президента: Пенс відмовив

 • 18676 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Віце-президент США Майк Пенс у вівторок повідомив чинному президенту Дональда Трампа, що у нього немає повноважень блокувати підтвердження перемоги обраного президента Джо Байдена. Про це повідомив телеканал CNN з посиланням на джерела, передає УНН.

Так, за словами джерела, знайомого з бесідою, Трамп, який раніше посилив тиск на Пенса з метою здобути перемогу на виборах, попередив його, що відмова Пенса завдасть "політичний збиток".

Варто також відзначити, що раніше Трамп написав в Twitter, що у віце-президента є повноваження, щоб визнати недійсними результати голосування вибірників.

За словами джерела, під час бесіди Пенс поінформував Трампа, що у нього немає повноважень, щоб зірвати цей процес.

The New York Times першою опублікувала інформацію про розмову президента з віце-президентом, і Трамп поспішив її спростувати.

"Повідомлення New York Times про заяви, які віце-президент Пенс нібито зробив мені сьогодні, є фейком. Він ніколи цього не говорив. Віце-президент і я повністю згодні з тим, що віце-президент має право діяти", - сказав Трамп.

За словами джерела CNN, близького до Білого дому, президент сердиться на Пенса після їх зустрічі. Трамп може "накинутися" на свого віце-президента в середу вранці під час виступу на мітингу, організованому на підтримку спроб президента скасувати вибори, повідомляє телеканал.

"Я думаю, що він досить швидко накинеться" на Пенса, сказало джерело, коментуючи слова Трампа.

Старший радник Трампа повідомив каналу, що віце-президент сьогодні публічно підтримає зусилля Трампа з оскарження результатів виборів, однак, як зазначається, малоймовірно, що Пенс відхилиться від своєї конституційної ролі під час розгляду і спробує схилити результати виборів в бік Трампа.

Як повідомляв УНН, напередодні Трамп пообіцяв не віддавати без опору владу обраному президенту США, демократу Джо Байдену, навіть якщо прихильники Байдена "захоплять" Сенат і Білий дім.

Вибори президента пройшли в США 3 листопада. Однак підрахунок голосів затягнувся через рекордне голосування поштою і високу явку. У результаті вибірники визначили новим президентом Байдена. Його інавгурація запланована на 20 січня.

Трамп відмовляється визнати поразку. Він стверджує, що вибори були підтасовані. Однак досі спроби політика оскаржити результати через суд були безуспішні. Очікується, що 6 січня сенат і палата представників конгресу США затвердять підсумки голосування колегії вибірників.

Українські Національні Новини

Новини Світу