tramp-na-peregovorakh-v-khanoyi-prosiv-kim-chen-ina-perevezti-yadernu-zbroyu-v-ssha-reuters

Трамп на переговорах в Ханої просив Кім Чен Ина перевезти ядерну зброю в США - Reuters

 • 7976 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Президент США Дональд Трамп в ході саміту в Ханої в лютому передав лідеру КНДР Кім Чен Ину документ, в якому містився заклик перевезти північнокорейське ядерне зброю і паливо до Сполучених Штатів. Про це в п'ятницю повідомило агентство Reuters, передає УНН.

За даними видання, Трамп передав лідеру КНДР версії документа на корейському і англійською мовами в ханойському готелі Metropol 28 лютого.

У Ханої 28 лютого завершився дводенний саміт лідерів США і КНДР, за підсумками якого сторонам не вдалося прийти до домовленостей. Після кількох зустрічей, в тому числі сам на сам, президент Дональд Трамп і голова Держради Кім Чен Ин не стали підписувати спільний документ, домовившись продовжити діалог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через те, що фотограф затулив Кім Чен Ина - його виключили з партії та звільнили з посади

Повідомлялося, що США на зустрічі зажадали від КНДР закрити кілька десятків ядерних об'єктів, в той час як представники Пхеньяну наполягали на демонтажі лише Йонбёнского дослідного центру.

Нагадаємо, Президент Республіки Корея Мун Чже Ін планує зустрітися з президентом США Дональдом Трампом в Вашингтоні 10-11 квітня щоб обговорити денуклеаризацію Корейського півострова.

Українські Національні Новини

Політика