tramp-nazvav-marnoyu-tratoyu-chasu-zustrich-z-liderami-demokrativ-u-kongresi

Трамп назвав "марною тратою часу" зустріч з лідерами демократів у Конгресі

 • 8985 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Президент США Дональд Трамп назвав у середу "марною тратою часу" свою зустріч з лідером демократів в Сенаті Конгресу США Чаком Шумером і спікером Палати представників, демократом Ненсі Пелосі. Про це повідомляє УНН із посиланням на мікроблог американського лідера у Twitter.

Під час зустрічі обговорювалося відновлення фінансування роботи уряду країни.

"Тільки що пішов із зустрічі з Чаком і Ненсі, марна трата часу", - написав Трамп.

Нагадаємо, 8 січня о 21:00 за місцевим часом (о 6:00 за київським часом) президент США Дональд Трамп виступив з телевізійним зверненням до американської нації. Виступ транслювали всі найбільші американські телеканали. У своєму зверненні глава держави спробував переконати жителів США в необхідності прийняття його плану дій для зміцнення безпеки на кордоні з Мексикою, та сказав, що в країні "гуманітарна криза".

Під час звернення Трамп додав, що він запросив лідерів обох партій Конгресу на зустріч в Білий дім, яка відбудеться 9 січня. Він висловив надію, що законодавцям вдасться “піднятися над міжпартійними відмінностями”, щоб подолати кризу.

Відразу після звернення президента з відповідним словом виступили спікер Палати представників Ненсі Пелосі і лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер. Вони обидва закликали президента негайно відновити повну роботу уряду і не робити американський народ заручником недалекоглядної політики Трампа.

“Символом Америки повинна бути Статуя Свободи, а не стіна на кордоні”, — уклав сенатор Шумер.

Нагадаємо, 21 грудня конгрес США не зміг досягти згоди щодо окремих пунктів державного бюджету і відвернути “шатдаун”. Тому з 22 грудня через технічну відсутність фінансування американських урядових установ велика кількість держустанов закрита, а їх співробітники відправлені у відпустку за свій рахунок.

“Шатдаун” скасовує всі відпустки і лікарняні для особливо важливих співробітників. Отже близько 420 тис. чиновників були змушені повернутися до роботи без зарплати.

Чиновники федеральної системи США подали в суд на уряд, який не платить їм зарплату за “шатдаун”.

Українські Національні Новини

Політика