tramp-ne-viddavav-nakaz-pro-vivedennya-viysk-z-afganistanu-biliy-dim

Трамп не віддавав наказ про виведення військ з Афганістану - Білий дім

 • 8904 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Президент США Дональд Трамп не приймав рішення про скорочення військової присутності США в Афганістані і не віддавав відповідний наказ Пентагону. З таким твердженням виступив у п'ятницю керівник прес-служби Ради національної безпеки Білого дому Гарретт Маркіс. Про це повідомляє УНН із посиланням на Bloomberg.

"Президент не прийняв рішення щодо згортання військової присутності США в Афганістані, і він не віддавав наказів Міністерству оборони розпочати процес виведення американських військових з Афганістану", - наголосив Маркіс.

Заява Білого дому щодо виведення військ США з Афганістану була оприлюднена офіційно більше ніж через тиждень після того, як джерела в Пентагоні повідомило про те, що у відомстві про це ведуться обговорення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірак розглядає можливість введення військ у Сирію

Раніше УНН повідомляв, що Сполучені Штати планують вивести з Афганістану близько 7 тисяч американських військових з 14 тисяч військових, які там присутні.

Як інформував УНН, Сполучені Штати повідомили про те, що готуються до виводу всіх військ з Сирії. Пізніше був оприлюднений сам указ про майбутнє виведення військ США з Сирії.

Після цього, президент Туреччини Тайіп Ердоган запевнив президента США Дональда Трампа, що знищить те, що могло залишитися від угруповання ІД в Сирії. Про це Трамп повідомив в неділю в своєму Twitter. Одночасно з цим, американський сенатор заявив, що зміна режимів у світі не повинна бути роботою Америки. У свою чергу, Трамп визнав інші країни здатними “подбати про Ісламську державу” без США.

Українські Національні Новини

Політика