tramp-pidpisav-ukaz-pro-sanktsiyi-za-vtruchannya-u-vibori

Трамп підписав указ про санкції за втручання у вибори

 • 11612 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Президент США Дональд Трамп підписав указ про санкції проти будь-яких країн або окремих осіб, які втручатимуться в американські вибори. Про це УНН повідомляє з посиланням на ВВС Україна.

Цей указ доручає розвідувальним органам моніторити та звітувати про спроби порушення виборчої системи, а також випадки пропаганди. Сама директива не є санкцією, але передбачає накладення обмежень на тих, кого запідозрять у подібних діях.

До санкцій будуть входити заморожування активів, обмеження доступу до американських фінансових установ і заборону на інвестиції в компанії, причетні до втручання у вибори, повідомив радник Трампа з нацбезпеки Джон Болтон.

Болтон сказав, що цей крок має на меті запобігти "іноземним маніпуляціям" у політиці США.

Директор національної розвідки США Ден Коатс заявив, що директива стала відповіддю на можливе втручання Кремля в президентські вибори 2016 року.

У тексті указу Росія не згадується, але офіційні представники США назвали цю країну разом з Китаєм, Північною Кореєю та Іраном, як такі, що найбільш імовірно намагатимуться впливати на вибори в США.

Нагадаємо, США розглядають введення санкцій проти Міжнародного кримінального суду.

Українські Національні Новини

Новини Світу