tramp-podaye-v-sud-na-kerivnikiv-facebook-i-twitter

Трамп подає в суд на керівників Facebook і Twitter

 • 17730 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що подає колективний позов проти технологічних гігантів Facebook і Twitter - разом з їхніми генеральними директорами Марком Цукербергом і Джеком Дорсі - через заборони, накладені на його аккаунти в цих соціальних мережах. Про це повідомляє УНН з посиланням на NBC News.

Цитата

"Ми вимагаємо припинення блокування, припинення замовчування, припинення внесення в чорний список, зникнення і скасування", - сказав Трамп на пресконференції в Бедмінстері, штат Нью-Джерсі, додавши, що "ми просимо суд накласти штрафні санкції".

Деталі

Трамп стверджує, що блокування його акаунтів в соціальних мережах є порушенням гарантії Першої поправки про те, що уряд не обмежить свободу виступу.

В основі цієї справи лежить його відносно нове твердження про те, що великі технологічні компанії "діють, як гілки федерального уряду, а не як приватні компанії".

"Батьки-засновники вписали це право в найпершу поправку до нашої Конституції, тому що вони знали, що свобода слова необхідна... запобіганню жаху", - сказав Трамп, назвавши цю справу "вирішальною битвою" за право на свободу слова.

Трамп подає позов як груповий, а не просто від свого імені, стверджуючи, що платформи соціальних мереж не повинні вводити обмеження для інших консервативних користувачів.

Доповнення

Обидві соціальні мережі заблокували його облікові записи. У січні аккаунт Трампа в Твіттері з 88 мільйонами підписників був назавжди заблокований.

На відміну від Twitter, який забанив Трампа, Facebook і YouTube не видалили його акаунти. У Трампа 35 мільйонів підписників у Facebook, 24 мільйони в Instagram і 2,8 мільйона на YouTube.

Українські Національні Новини

Новини Світу