tramp-poyide-do-davosa-bez-druzhini

Трамп поїде до Давоса без дружини

 • 13617 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Президент США Дональд Трамп поїде на Всесвітній економічний форум до Давоса без своєї дружини Меланії, передає УНН.

Прес-секретар першої леді США Стефані Грішем повідомила CNN, що рішення Меланії Трамп відмовитися від поїздки базоване на "плануванні і логістиці".

Тиждень тому С.Грішем заявляла, що перша леді буде присутня на щорічній зустрічі впливових фінансових і бізнес-лідерів на знак підтримки її чоловіка, який збирається виступити з промовою під час свого візиту.

При цьому плани Д.Трампа відвідати Давоський форум підтвердили у Білому домі напередодні. Його візит був під питанням через припинення роботи уряду.

Директор національної економічної ради Гері Кон і радник з національної безпеки Герберт Макмастер оголосили про низку запланованих зустрічей Д.Трампа у Давосі.

Зокрема, президент США повинен зустрітися з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, президентом Швейцарії Аленом Берсе і президентом Руанди Полем Кагаме.

За словами Г.Макмастера, Д.Трамп відправиться до Давоса в середу ввечері і прибуде на Всесвітній економічний форум в четвер вранці за місцевим часом.

У свій перший день в Швейцарії президент зустрінеться ізраїльським прем'єр-міністром, щоб "підтвердити тверду прихильність США Ізраїлю", і очільницею британського уряду Терезою Мей, з якою, зокрема, збирається обговорити питання Сирії, ядерноої угоди з Іраном і денуклеаризації Корейського півострова.

У п'ятницю Д.Трамп зустрінеться з президентом Руанди Полем Кагаме.

За словами представників Білого дому, президент США також зустрінеться з іншими європейськими лідерами і представниками провідних європейських компаній, які інвестують в економіку США.

Додамо, в рамках ВЕФ імовірна зустріч Президента Петра Порошенка з його американським колегою - Дональдом Трампом.

 

Українські Національні Новини

Новини Світу