tramp-pribuv-na-kordon-kndr-ta-pivdennoyi-koreyi-de-ochikuye-zustritisya-z-kim-chen-inom

Трамп прибув на кордон КНДР та Південної Кореї, де очікує зустрітися з Кім Чен Ином

 • 11660 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Президент США Дональд Трамп прибув у неділю в демілітаризовану зону на кордоні двох Корей, де він розраховує провести коротку зустріч з лідером КНДР Кім Чен Ином. Про це повідомило південнокорейське суспільне телебачення, передає УНН.

Трампа супроводжує президент Південної Кореї Мун Чже Ін. На відвідування ДМЗ, згідно з графіком Білого дому, у Трампа відведено 15 хвилин.

Раніше президент США написав у Twitter, що під час відвідин демілітаризованої зони хотів би зустрітися з лідером КНДР Кім Чен Ином.

Агентство ЦТАК після цього опублікувало заяву першого заступника міністра закордонних справ КНДР Цой Сон Хі, яка повідомила про те, що Пхеньян позитивно ставиться до пропозиції президента США. Однак в поширеній Білим домом графіку Трампа зустріч з лідером КНДР не значиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Демілітаризовану зону з боку КНДР закрили для туристів

У червні 2018 року в Сінгапурі відбувся перший в історії саміт США і КНДР, за підсумками якого було прийнято спільний документ. Пхеньян тоді взяв на себе зобов'язання по денуклеаризації Корейського півострова в обмін на гарантії безпеки з боку Вашингтона. Другий саміт КНДР і США пройшов в Ханої 27-28 лютого.

Дональд Трамп і Кім Чен Ин на ньому навіть після кількох зустрічей, в тому числі сам на сам, не змогли прийти до домовленостей і не стали підписувати спільний документ.

Українські Національні Новини

Політика