tramp-prigroziv-krayinam-oon-urizati-finansuvannya-cherez-yerusalim

Трамп пригрозив країнам ООН урізати фінансування через Єрусалим

 • 9945 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Президент США Дональд Трамп у середу пригрозив, що зменшить фінансову допомогу країнам, які проголосують за резолюцію ООН, яка б засуджувала визнання Вашингтоном Єрусалима столицею Ізраїлю. Про це повідомляє УНН з посиланням на Deutsche Welle.

“Вони беруть сотні мільйонів доларів і навіть мільярди доларів, а тоді голосують проти нас. Що ж, ми стежимо за цими голосами. Хай голосують проти нас. Ми зекономимо чимало. Нам усе одно”, — заявив Трамп перед журналістами у Білому домі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нетаньяху подякував США за позицію в Радбезі ООН по Єрусалиму

У четвер, 21 грудня, Генеральна Асамблея ООН збереться на екстрене засідання на прохання арабських і мусульманських країн через суперечливе рішення Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль засудив проект резолюції Радбезу ООН щодо Єрусалиму

Слід зазначити, що раніше постійна представниця США при ООН Ніккі Хейлі повідомила, що президент Трамп просив її зафіксувати і повідомити йому про всі країни, які проголосують за резолюцію. Перед цим США вже заблокували резолюцію Ради Безпеки ООН з цього приводу, скориставшись своїм правом вето.

Нагадаємо, Сполучені Штати наклали вето на резолюцію ООН, яка вимагала від президента Дональда Трампа скасувати його рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. 

Українські Національні Новини

Новини Світу