tramp-privitav-polschu-z-pochatkom-drugoyi-svitovoyi-viyni

Трамп привітав Польщу з початком Другої світової війни

 • 16648 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Коментуючи 80-ті роковини початку Другої світової війни, президент США Дональд Трамп сказав, що він "просто хоче привітати" Польщу з цим. Про це повідомляє УНН з посиланням на Washington Post.

Цей дивний коментар стосувався Польщі, де 1 вересня відбувалися заходи з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни і нападу нацистської Німеччини. Сам Трамп туди не поїхав, а відправив віце-президента Майка Пенса.

Один з журналістів запитав у глави Білого дому, що він може сказати жителям Польщі.

"У мене є добре послання для Польщі. У нас є Майк Пенс, наш віце-президент, він ось-ось приземлиться. Він представляє мене. Я дуже хочу з’їздити туди в найближчий час. Поки я просто хочу привітати Польщу. Це велика країна з чудовими людьми. У нас також є багато поляків у нашій країні, це може бути 8 мільйонів. Ми дуже любимо наших польських друзів. І я скоро буду там", — сказав Трамп.

Як відомо, 1 вересня 1939 року війська нацистської Німеччини вторглися в Польщу, що потім стало вважатися початком Другої Світової війни. 17 вересня 1939 року до окупації Польщі приєднався СРСР.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський провів дводенний візит до Польщі.

Українські Національні Новини

Новини Світу