tramp-prodovzhiv-termin-vivedennya-viysk-ssha-z-siriyi-do-chotirokh-misyatsiv

Трамп продовжив термін виведення військ США з Сирії до чотирьох місяців

 • 11742 переглядiв

КИЇВ. 1 січня. УНН. Президент США Дональд Трамп погодився надати чотири місяці на виведення американських військ з території Сирії. Про це повідомляє УНН із посиланням на газету The New York Times, яка має інформацію від джерела в адміністрації Білого дому.

За даними видання, під час неоголошеного візиту до Іраку минулого тижня Трамп в конфіденційному порядку поговорив з командувачем операцією Inherent Resolve ("Непохитна рішучість") проти терористичного угрупування "Ісламська держава" (ІД) в Іраку і Сирії генерал-лейтенантом Полом Лакамерой.

Президент США запевнив його, що у американських військових буде не менше чотирьох місяців, щоб в установленому порядку і з дотриманням всіх належних заходів безпеки покинути Сирію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США мають інші інтереси в Сирії окрім припинення війни

Нагадаємо, Вашингтон почав військову операцію проти ІД в Іраку в червні 2014 року, а в Сирії - у вересні 2014 року.

Як повідомляв УНН, Президент США Дональд Трамп планує здійснювати вивід американських військ з Сирії таким чином, щоб гарантувати розгром терористичного угрупування "Ісламська держава" (ІД) і забезпечити безпеку курдів.

Як інформував УНН, Сполучені Штати повідомили про те, що готуються до виводу всіх військ з Сирії. Пізніше був оприлюднений сам указ про майбутнє виведення військ США з Сирії.

Після цього, президент Туреччини Тайіп Ердоган запевнив президента США Дональда Трампа, що знищить те, що могло залишитися від угруповання ІД в Сирії. Про це Трамп повідомив в неділю в своєму Twitter. Одночасно з цим, американський сенатор заявив, що зміна режимів у світі не повинна бути роботою Америки. У свою чергу, Трамп визнав інші країни здатними “подбати про Ісламську державу” без США.

Українські Національні Новини

Політика