tramp-rozkritikuvav-nasa-za-yikh-bazhannya-povernutisya-na-misyats

Трамп розкритикував NASA за їх бажання повернутися на Місяць

 • 12740 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Президент США Дональд Трамп в п'ятницю закликав Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) зосередитися не на розмовах про польоти на Місяць, а на питаннях оборони, науки, а також на освоєнні Марса. Про це він на своїй сторінці в Twitter, передає УНН.

"З огляду на всі ті кошти, що ми витрачаємо, NASA не повинно говорити про польоти на Місяць - ми зробили це 50 років тому. Вони повинні сконцентруватися на набагато більш масштабних речах, в тому числі на Марсі, обороні і науці", - написав Трамп.

Нагадаємо, у травні Трамп оголосив про виділення в бюджет NASA додатково 1,6 млрд доларів на освоєння Місяця і Марса. Цю суму Білий дім запросить у Конгресу на додаток до 21 млрд доларів на фінансування NASA, які раніше було запропоновано виділити в 2020 фінансовому році, що починається 1 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA показало "місячні дощі"

Раніше адміністрація США вирішила почати підготовку до польотів автоматичних апаратів і пілотованих кораблів до Місяця і використовувати цю програму в якості важливого кроку для організації подорожей в дальній космос, в першу чергу на Марс. Американські фахівці розраховують здійснити висадку на Місяць в 2024 році і відправити астронавтів на Марс орієнтовно в середини 2030-х років.

Українські Національні Новини

Новини Світу