tramp-rozpoviv-koli-senat-rozglyane-novi-propozitsiyi-pro-vikhid-ssha-iz-krizi

Трамп розповів, коли Сенат розгляне нові пропозиції про вихід США із кризи

 • 8838 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. Президент США Дональд Трамп повідомив, що лідер республіканської більшості в Сенаті Конгресу США Мітч Макконнелл на наступному тижні винесе на голосування нову пропозицію адміністрації США щодо виходу з бюджетної кризи. З такою заявою він виступив в Білому домі в суботу, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Лідер більшості в Сенаті Мітч Макконнелл пообіцяв винести на голосування цю пропозицію на цьому тижні в Сенаті", - заявив він.

Компроміс, який американський лідер пропонує Демократичній партії, має на увазі виділення 5,7 млрд доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою в обмін на прийняття закону, що продовжує на три роки захист від депортації для мігрантів, ввезених батьками-нелегалами в країну (DACA), а також гарантує захист від депортації для мігрантів, що мають статус тимчасово захищених осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп скасував закордонну поїздку свого критика у Конгресі США

Зазначають, що Демократична партія вже відкинула нову пропозицію глави Білого дому. За словами спікера Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі, малоймовірно, що нижня палата піде на такий компроміс.

"Ця пропозиція включає в себе раніше відкинуті ініціативи, кожна з яких є неприйнятною", - заявила вона.

Нагадаємо, 21 грудня конгрес США не зміг досягти згоди щодо окремих пунктів державного бюджету і запобігти так званому “шатдауну”. Тому з 22 грудня через технічний брак фінансування американських урядових установ велика кількість держустанов закрита, а їхні співробітники відправлені у відпустку за свій рахунок. 

Українські Національні Новини

Політика