tramp-vistupit-zi-zvernennyam-do-natsiyi-z-privodu-budivnitstva-stini-na-kordoni-z-meksikoyu

Трамп виступить зі зверненням до нації з приводу будівництва стіни на кордоні з Мексикою

 • 11700 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Президент США Дональд Трамп у вівторок виступить зі зверненням до нації у зв'язку з припиненням роботи федерального уряду, бюджет якого не був узгоджений з-за суперечок президента і Демократичної партії навколо будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Про це американський лідер написав у понеділок в Twitter, передає УНН.

"Радий повідомити вам, що звернуся до нації у зв'язку з загрозою національній безпеці і гуманітарною кризою на нашій південному кордоні. У вівторок о 21:00 (в середу 6:00 за київським часом)", - заявив він.

Нагадаємо, 21 грудня конгрес США не зміг досягти згоди щодо окремих пунктів державного бюджету і відвернути "шатдаун". Тому з 22 грудня через технічну відсутність фінансування американських урядових установ велика кількість держустанов закрита, а їх співробітники відправлені у відпустку за свій рахунок.

"Шатдаун" скасовує всі відпустки і лікарняні для особливо важливих співробітників. Отже близько 420 тис. чиновників були змушені повернутися до роботи без зарплати.

Чиновники федеральної системи США подали в суд на уряд, який не платить їм зарплату за "шатдаун".

Українські Національні Новини

Політика