tramp-vivodit-chastinu-viysk-ssha-z-nimechchini

Трамп виводить частину військ США з Німеччини

 • 20559 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Президент США Дональд Трамп дав вказівку Пентагону вивести дев'ять з половиною тисяч американських солдатів з Німеччини до вересня. Про це заявили представники уряду США в п'ятницю, передає УНН з посиланням на The Wall Street Journal.

Так, Трамп збирається зменшити присутність американських військ в Німеччині на 9500 військовослужбовців з 34 500, які постійно перебувають там.

Цей крок також обмежує кількість військовослужбовців США, які знаходяться в Німеччині в будь-який момент часу, до рівня 25 000 осіб. Відповідно до існуючої практики, загальний рівень військ може досягати 52 000, коли підрозділи повертаються і беруть участь в тренувальних навчаннях.

Чиновники заявили, що зміна була передбачена Білим домом в меморандумі, підписаному нещодавно радником з національної безпеки Білого дому Робертом О'Брайєном.

Одне джерело, знайомий з рішенням, сказав виданню, що воно обговорюється в адміністрації з вересня і не пов'язане з рішенням канцлера Німеччини Ангели Меркель не брати участь у зустрічі "Великої сімки", яку Трамп повинен був прийняти в Вашингтоні в кінці червня.

Але це відбувається на тлі різкої напруженості у відносинах США з Німеччиною, в тому числі в зв'язку з рівнем військових витрат Німеччини.

Як повідомляв УНН, раніше Німеччина виступила проти ініціативи США про приєднання Росії до "Великої сімки".

Українські Національні Новини

Новини Світу