tramp-zminyuye-glavu-natsionalnoyi-rozvidki-ssha

Трамп звільнить главу Національної розвідки США

 • 9826 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Президент США Дональд Трамп повідомив про намір призначити конгресмена-республіканця з Техасу Джона Реткліффа директором Національної розвідки країни. Нинішній глава Нацрозвідки США Деніел Коутс покине свій пост 15 серпня 2019 року, заявив Трамп на своїй сторінці в Twitter в ніч на понеділок, 29 липня, передає УНН.

За словами глави Білого дому, Реткліфф, що був раніше прокурором, "стане лідером і натхненням для величі країни, яку любить".

Як зазначає інформагентство DW, Джон Реткліфф вважається прихильником політики Трампа. Минулого тижня він запам'ятався тим, що допитував виступаючого у Конгресі екс-спецпрокурора по Росії Роберта Мюллера "у виключно агресивній манері", зазначає агентство.

З іншого боку, залишає пост глави Національної розвідки Коутс останнім, який часом не раз розходився в думках з Трампів в ряді тем, що стосуються питань безпеки. Зокрема, в січні 2019 року він заявив, що, на його думку, Іран не веде розробку ядерної зброї. Реагуючи на це, Трамп звинуватив служби розвідки в поганій інформованості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія проводить випробування ядерної зброї низької потужності – розвідка США

Далі Коутс неодноразово заявляв, що переконаний в тому, що російські хакери намагалися втрутитися в президентські вибори 2016 року в США, щоб допомогти Трампу і очорнити його конкурента Хілларі Клінтон. Сам чинний президент США завжди скептично відгукувався про такого роду звинувачення.

У повноваження директора Нацрозвідка США входить координування роботи різних секретних служб країни. Коутс займав цей пост з березня 2017 року. У період з 2001 по 2005 роки він був послом США в Німеччині.

Українські Національні Новини

Політика