tramp-zvilniv-zastupnika-golovi-pentagonu-yakiy-ranishe-zatverdiv-dopomogu-ukrayini

Трамп звільнив заступника голови Пентагону, який раніше затвердив допомогу Україні

 • 19487 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Президент США Дональд Трамп заявив, що заступник міністра оборони з політичних питань Джон Руд звільнений після двох років перебування на посаді. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Свобода і Bloomberg.

"Хочу подякувати Джону Руду за його службу нашій країні і побажати успіху в майбутніх починаннях", – написав Трамп у твіттері.

Раніше Bloomberg повідомляв з посиланням на анонімні джерела, що Руд нібито перебував під тиском з боку "тих, хто втратив віру у його здатність втілювати в життя плани Трампа". Руд займав посаду заступника міністра оборони з політичних питань з січня 2018 року.

У травні Джон Руд дав Конгресу "зелене світло" щодо затвердження допомоги Україні на 250 мільйонів доларів для безпекових потреб. Білий дім призупинив надання допомоги. Це рішення фактично лягло в основу процесу імпічменту президента Трампа.

В електронному листі 25 липня Руд попереджав міністра оборони Марка Еспера про те, що не слід відмовляти у військовій допомозі Україні. Повідомлення було відправлено в той же день, коли президент України Володимир Зеленський мав телефонну розмову з Дональдом Трампом.

Демократи запідозрили, що Трамп у цій розмові тиснув на президента України, щоб завдати шкоди своєму політичному опонентові Джо Байдену. В ході судового процесу Трамп на початку цього місяця був виправданий Сенатом за статтями про зловживання владою і перешкоджання Конгресу.

Нагадаємо, посадовців, які дали критичні свідчення під час слухань щодо імпічменту Трамп відправив у відставку, в тому числі директора з європейських справ Ради національної безпеки Білого дому США підполковника Александра Віндмана і посла США в ЄС Гордона Сондленда.

Українські Національні Новини

Новини Світу