tramp-zvinuvativ-komandu-spetsprokurora-myullera-v-nezakonniy-peredachi-informatsiyi-presi

Трамп звинуватив команду спецпрокурора Мюллера в незаконній передачі інформації пресі

 • 9111 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Президент США Дональд Трамп в неділю заявив, що команда спецпрокурора Роберта Мюллера, що займається розслідуванням передбачуваного втручання Росії в американські вибори, незаконно передає інформацію в ЗМІ. Про це повідомляє УНН із посиланням на мікроблог американського лідера у Twitter.

"Схоже, що команда Боба Мюллера з 13 ненависників Трампа і розгніваних демократів незаконно передає інформацію в пресу, в той час як фейковий ЗМІ створюють свої власні історії з джерелами або без", - написав він у своєму мікроблозі.

Спецслужби США інкримінують Росії втручання в американський виборчий процес в 2016 році. Розслідуванням цього впливу займався з травня 2017 року колишній директор ФБР Мюллер. Трамп і його помічники неодноразово відкидали підозри в будь-яких неправомірних контактах з офіційними особами Росії в період виборчої кампанії. Москва також багато разів спростовувала твердження про спроби вплинути на хід виборів в США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп заявив, що не читав доповідь Мюллера

Нагадаємо, 22 березня спецпрокурор Роберт Мюллер та його слідча група повідомили про завершення роботи над розслідуванням щодо можливого втручання РФ у вибори в США 2016 року. 24 березня міністр юстиції США Вільям Барр написав у листі до Конгресу, що слідчі не виявили жодних ознак злочину в діях президента Дональда Трампа та його оточення під час президентської кампанії 2016 року.

Стосовно іншого предмета розслідування — підозр у тому, що Дональд Трамп перешкоджав правосуддю, то у звіті Мюллера стверджується, що не було встановлено факту скоєння злочину президентом США. Вільям Барр наголосив, що для обвинувачення Трампа у перешкоджанні правосуддю наведених у звіті Мюллера доказів недостатньо.

У Білому домі назвали висновки міністерства юстиції США “повним та цілковитим виправданням” президента Трампа. Натомість представники опозиційної Демократичної партії висунули вимогу до уряду якомога швидше оприлюднити повністю сам текст розслідування. Вільям Барр пообіцяв до середини квітня оприлюднити відредагований текст звіту, який складається з 400 сторінок.

Українські Національні Новини

Політика