trampa-v-davosi-zaminyat-ministr-finansiv-ta-derzhsekretar-ssha

Трампа в Давосі замінять міністр фінансів та держсекретар США

 • 15360 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Міністр фінансів США Стівен Мнучін і держсекретар Майк Помпео очолять американську делегацію на Всесвітньому економічному форумі в швейцарському Давосі, замінивши президента Дональда Трампа. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters

До складу делегації також увійдуть міністр торгівлі Уілбур Росс, представник США на торгових переговорах Роберт Лайтхайзер і заступник керівника апарату Білого дому з політичних питань Кріс Лідделл.

Керівники зовнішньополітичного та фінансового відомств США мають намір спільно виступити на відкритті ВЕФ 22 січня, в тому числі відповісти на питання аудиторії.

Крім того, Помпео і Мнучін планують влаштувати в Давосі спільну робочу вечерю для колег з Групи семи задля обговорення актуальних питань економіки і безпеки. В деталях порядок денний цієї наради не розкривається.

Нагадаємо, що Трамп, який був присутній на торішньому заході в Давосі, планував поїхати і в цьому році, але минулого тижня відмовився від участі в переговорах через суперечки про посилення контролю над американо-мексиканським кордоном між Білим домом і Конгресом США.

Раніше УНН повідомляв, що делегацію очолить міністр фінансів США Стівен Мнучін, замість президента США.

Українські Національні Новини

Новини Світу