trampa-vtretye-nominuvali-na-nobelivsku-premiyu-miru

Трампа втретє номінували на Нобелівську премію миру

 • 11982 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Президент США Дональд Трамп втрете опинився в числі номінантів на Нобелівську премію миру. В цьому році компанію в номінації йому склали екс-співробітник Агентства національної безпеки США Едвард Сноуден та курдські ополченці, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Трамп уже втретє серед кандидатів на присудження Нобелівської премії миру, зазначає видання.

За словами експерта, Трамп був висунутий на премію тією ж людиною і з тим же формулюванням, що і в 2017 році - за прихильність ідеології "боротьби за мир за допомогою сили", а також нібито плановане відродження Стратегічної оборонної ініціативи США, яка передбачає створення орбітальної "надсекретної зброї, здатної нейтралізувати ядерні арсенали".

Як повідомив виданню член парламенту від Соціалістичної лівої партії Норвегії Петтер Ейде, він номінував на нагороду співробітницю російської "Нової газети" Олену Мілашін, а також висунув на премію миру екс-співробітника Агентства національної безпеки США Едварда Сноудена, який живе в РФ.

Крім того, стало відомо, що депутат норвезького парламенту від правлячої в складі коаліції правої Партії прогресу Хіманшу Гулаті заявив виданню Nettavisen, що висунув на премію миру курдські воєнізовані формування "Пешмерга".

31 січня - останній день, коли приймаються номінації на Нобелівську премію миру 2018 року, лауреата якої оголосять в жовтні. В останні роки на премію щорічно висувають від 200 до 400 осіб і організацій. За традицією списки номінантів не публікуються, але щороку відомості про висунення тих чи інших кандидатів неминуче потрапляють в ЗМІ від організацій або осіб, що володіють правом номінування.

До оголошення лауреата премії залишається більше дев'яти місяців - Норвезький нобелівський комітет оголосить своє рішення в Осло в жовтні. Зазначимо, минулого року лауреатом нагороди стала Міжнародна кампанія із заборони ядерної зброї (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons, ICAN).

Нагадаємо, Президента України закликали висунути творчість Ліни Костенко на здобуття Нобелівської премії з літератури в 2018 році.

Українські Національні Новини

Політика