transparency-international-yes-mozhe-zamoroziti-bezviz-dlya-ukrayini-cherez-rishennya-ks

Transparency International: безвіз і допомогу МВФ для України можуть заморозити через рішення КС

 • 12231 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Міжнародна організація з боротьби з корупцією Transparency International заявила, що скасування статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення є порушенням міжнародних зобов'язань України і може призвести до замороження безвізового режиму з ЄС. Про це повідомляє УНН з посиланням на Transparency International.

"Справи чиновників, звинувачених в корупції, необхідно розслідувати, а верховенство права має бути відновлено. Якщо рішення не буде знайдено, то є всі шанси, що безвізовий режим з ЄС та фінансова допомога МВФ будуть заморожені, а це в свою чергу загрожує економічному розвитку країни", - заявила голова правління Transparency International Делія Феррейра Рубіо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава КСУ заявив, що у США також немає статті про незаконне збагачення

Стаття 368-2 КК України, яка рішенням Конституційного суду (КС) була визнана неконституційною, насправді покладала тягар доведення невинуватості не на підозрюваного, а на сторону обвинувачення, вважає Transparency International.

Уряд України має взяти відповідальність за справи про незаконне збагачення, які слідчі змушені будуть закрити через рішення КС, наголошують у Transparency International.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декриміналізація незаконного збагачення нівелює антикорупційну реформу - TI

Як повідомляв УНН, 26 лютого КСУ скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення. Пізніше КСУ опублікував рішення щодо статті про незаконне збагачення, визнавши її неконституційною.

Українські Національні Новини

Політика