transplantatsiia-v-ukraini-staie-systemnoiu-ta-planovoiu-shche-8-patsiientiv-yaki-potrebuvaly-peresadky-orhanu-otrymaly-nove-zhyttia

Трансплантація в Україні стає системною та плановою: в Інституті Шалімова повідомили, що ще 8 пацієнтів отримали нове життя

 • 19445 переглядiв

В Національному науковому центрі хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова повідомили про 8 пацієнтів, які отримали шанс на нове життя, а також подякували колегам за професіоналізм та взаємодію.

Трансплантація органів в Україні стає системною, плановою роботою. У Національному науковому центрі хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова повідомили про 8 пацієнтів, які потребували пересадки органу та отримали нове життя, а також подякували колегам за професіоналізм та взаємодію, передає УНН.

Трансплантація органів вже не розглядається як окрема подія, а стає системною, плановою роботою. Операції, за які раніше країна платила іноземним клінікам, тепер виконуються вітчизняними фахівцями і кількість таких операцій неухильно зростає. Цього разу завдяки роботі колективів КНП "Кіровоградська обласна лікарня Кіровоградської обласної ради" та Лікарня Святого Луки (м. Кропивницький) 8 пацієнтів, які потребували пересадки органу, отримали нове життя 

- йдеться у повідомленні.

У Національному науковому центрі хірургії подякували своїм колегам та співробітникам Українського центру трансплант-координації за професіоналізм, взаємодію і колегіальність, а донорам та їхнім родинам за подарований шанс на порятунок тим, хто його так очікував.

Нагадуємо

Починаючи з 2024 року наш Центр уклав угоду з НСЗУ про надання медичної допомоги з використанням методу трансплантації органів, що забезпечується пацієнтам через Програму медичних гарантій. Таким чином, операції з трансплантації органів, передопераційні обстеження та післятрансплантаційний супровід здійснюється за рахунок коштів державного бюджету.

Державна підтримка програм з трансплантації сприяє вдосконаленню трансплантаційного напрямку, оскільки забезпечує його розвиток та стрімке збільшення кількості трансплантацій.

Антоніна Туманова

Суспільство