tranzit-cherez-krayini-chervonoyi-zoni-u-moz-poyasnili-chi-potribna-observatsiya-turistam

Транзит через країни "червоної зони": у МОЗ пояснили, чи потрібна обсервація туристам

 • 37074 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Туристи, які не є громадянами країни з "червоної зони" і не перебували там впродовж останніх 14 днів, не зобов'язані проходити обсервацію під час приїзду до України. Про це під час брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

“Якщо ви не є громадянином країни, яка відноситься до червоної зони, або не перебували там останні 14 днів - при поверненні в Україну не є обов’язком проходити відповідну обсервацію. Це правило розповсюджується тільки на тих осіб, які прибувають з країни з червоної зони і перебували там певний період часу, а саме 14 днів”, - сказав Максим Степанов, відповідаючи на запитання, чи потрібно проходити обсервацію туристам, які їдуть до України транзитом через країни з червоної зони.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що громадяни, які прибудуть в Україну після відновлення міжнародного авіасполучення, будуть проходити або не проходити обсервацію чи самоізоляцію, в залежності від країни, з якої прибули.

МОЗ оприлюднило список із 50 країн зі значним поширенням COVID-19.

Українські Національні Новини

Політика