tranzit-gazu-ta-makrofinansova-dopomoga-pro-scho-zelenskiy-govoriv-iz-prezidentom-yevrokomisiyi

Транзит газу та макрофінансова допомога: про що Зеленський говорив із президентом Єврокомісії

 • 10602 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Лідери продовжили обговорення актуальних питань порядку денного Україна – ЄС, передає УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

Глава держави поінформував очільницю Європейської комісії про підсумки саміту у Нормандському форматі, який відбувся 9 грудня в Парижі, та наголосив на важливості виконання Російською Федерацією досягнутих домовленостей, йдеться у повідомленні.

За даними Офісу, Урсула фон дер Ляєн привітала зусилля української сторони, докладені з метою відновлення переговорів у Нормандському форматі, та досягнення вагомих результатів зустрічі.

"Окрему увагу співрозмовники приділили питанню забезпечення безперебійного транзиту газу газопроводами України та перспективам укладення нової угоди з Російською Федерацією. Домовлено продовжити відповідну роботу, зокрема за підтримки нового складу Європейської комісії у тристоронньому форматі", - йдеться у повідомленні.

У контексті досягнення домовленостей з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо нової програми розширеного фінансування Президент України та Президент Європейської комісії узгодили кроки, необхідні для виділення найближчим часом другого траншу макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 500 млн євро, відзначили в Офісі.

Зеленський також запропонував віднайти шляхи для якнайшвидшого підписання Угоди між Україною та ЄС про спільний авіаційний простір.

Раніше Президент України Володимир Зеленський у сререду провів телефонну розмову з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, привітавши останнього зі вступом на посаду, та закликав продовжити політику санкцій проти РФ.

Українські Національні Новини

Політика