tretiy-den-ne-vstaye-z-lizhka-denisoviy-poyasnili-prichinu-vidmovi-vidvidati-saakashvili

Третій день не встає з ліжка: Денісова розповіла, чому її не пустили до Саакашвілі

 • 15398 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що Міністерство юстиції Грузії пояснило їй причину заборони на відвідування ув'язненого експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі, інформує УНН.

Деталі

"Міністерство зазначило, що враховуючи стан здоров’я Саакашвілі, який продовжує відмовлятися від отримання життєво важливих медичних послуг, а також зобов’язання пенітенціарного закладу щодо забезпечення його здоров’я та безпеки, до нього допускаються лише ті візитери, які передбачені Кодексом Грузії "Про взяття під варту", — ідеться у повідомленні Денісової у Telegram.

Окрім того, вказано, що протягом чотирьох годин Денісова не одержала жодної відповіді на прохання зустрітися з керівником пенітенціарної установи № 18 та головним лікарем медичного закладу в’язниці.

Додамо

Стан Саакашвілі знову погіршився, він третій день майже не встає з ліжка.

"Адвокат виніс мені листа від Міхеіла Саакашвілі, в якому він повідомляє, що вже третій день майже не підводиться з ліжка, а результати його аналізів погіршуються. У палаті, де розміщено Міхеіла, відсутнє медичне обладнання й, навіть, кнопка виклику лікаря. Медичний консиліум та особистий лікар до нього не допускаються", — сказала Денісова.

Нагадаємо

Експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі затримали 1 жовтня у Тбілісі. Повідомляли, що він незаконно перетнув кордон країни.

Колишній грузинський лідер голодує вже понад 40 днів на знак протесту, оскільки вважає себе політв’язнем.

Українські Національні Новини

Суспільство