tri-alkogolni-napoyi-virobniki-yakikh-ozolotilis-pid-chas-karantinu

Три алкогольні напої, виробники яких озолотились під час карантину

 • 14552 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Не секрет, що під час карантинних обмежень деякі товари втратили споживацький попит, а інші – зробили своїх продавців ледве не мільйонерами. Окрім медичних масок і антисептиків значно зріс попит на настільні ігри, пазли та домашніх улюбленців. Також The Drink Business пише про три алкогольні напої, ріст продажів якого на карантині у Великій Британії значно збагатив виробників, повідомляє УНН.

Деталі

1. Херес (шеррі) - біле кріплене солодке вино, яке належить до класу лікерних

Мартін Скелтон, керівний директор Gonzalez Byass UK, розповів, що раніше маргіналізований напій отримав неймовірний сплеск інтересу до нього за останній карантинний рік. Здається, ця ж траєкторія зростання перенеслась і на 2021 рік. Шеррі користувався помітним попитом саме в 12-тижневий період до Різдва, зі зростанням продажів на небувалі 15%.

2. Шампанське

Бурхливий продаж шампанського спостерігався й раніше, але зріс особливо у святковий передноворічний період на час локдауну. Результати аналітичних даних Nielsen показали, що загальний річний обсяг роздрібних продажів шампанського до кінця 2020 року збільшились на 3%, а продажі ігристих вин зросли на 10% за той самий період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колекцію винних напоїв Caprizo поповнила пікантна новинка

3. Текіла

Хоча в минулому пересічний цінитель алкоголю вважав текілу лише алкоголем для різноманітних коктейлів, тенденції змінюються. Згідно з даними аналітиків платформи електронної комерції Drizly роздрібні продажі текіли зросли на 97% з початку року та на 111% з квітня до серпня. Генеральний директор Tanteo Tequila Ніл Гроскуп в інтерв'ю Forbes навіть назвав цей небувалий бум "світлою плямою у дуже непростому році".

Доповнення

Відзначимо, що експерти прогнозують на вітчизняному алкогольному ринку 2021 року збільшення популярності міцного алкоголю: текіли, віскі і особливо - горілки.

Нагадаємо, раніше УНН писав, що до ТОП-5 надійних українських виробників якісної горілки входять такі лікеро-горілчані компанії, як: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця" ), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "Прайм" (ТМ "Prime", "Житник") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

Українські Національні Новини

Суспільство