tri-provadzhennya-proti-poroshenka-vzhe-zakrili-venediktova

Три провадження проти Порошенка вже закрили – Венедіктова

 • 23937 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. До Єдиного реєстру досудових розслідувань минулого тижня внесено відомості про закриття трьох кримінальних проваджень за заявою ексзаступника голови Адміністрації Януковича Андрія Портнова, у яких фігурував п'ятий Президент України Петро Порошенко. Про це заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова увечері 18 червня під час термінового брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Провадження щодо призначення прем'єр-міністра за відсутності коаліції, втручання в діяльність Окружного адміністративного суду Києва, призначення членів Вищої ради правосуддя були закриті за відсутністю складу злочину. Усі ці провадження було внесено до ЄРДР за заявою (колишнього заступника глави Адміністрації Президента – ред.) Андрія Портнова", – сказала Венедіктова, додавши, що провадження були закриті за відсутністю складу злочину.

Так, як заявила генпрокурор, кримінальне провадження, у межах якого Порошенку повідомили про підозру, було розпочато за заявою голови Служби зовнішньої розвідки.

"І в цьому вся різниця. Коли заяву про злочин подає голова зовнішньої розвідки, то, напевно, і слідча, і судова перспектива зовсім інші", – зазначила Венедіктова.

Нагадаємо, що раніше Венедіктова роз’яснила суть підозри Порошенко щодо призначення Семочко.

Українські Національні Новини

Політика