tri-rayoni-na-zaporizhzhi-opinilisya-bez-zvyazku-ta-internetu-ova

Три райони на Запоріжжі опинилися без зв'язку та інтернету - ОВА

 • 282041 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Три райони у Запорізькій області опинилися без українського зв’язку та інтернету, повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, слова якого цитують в ОВА, пише УНН.

Під час війни загарбники активно застосовують інформаційну зброю – звинувачують Україну у відключенні мобільного зв’язку на тимчасово окупованих територіях. Насправді проблеми зі зв’язком виникають через технічні проблеми, зазвичай це аварії чи відсутність електропостачання, вказав Старух.

Цитата

"Позавчора було повністю відімкнено від зв'язку 3 райони. Була ускладнена комунікація з Мелітопольським, Бердянським та Василівським районами. Але ми знаходимо моделі спілкування з людьми", - повідомив голова ОВА напередодні.

Деталі

Ситуація різниться по територіях, у кожного провайдера своє покриття, не завжди працює Укртелеком, але ситуація швидко змінюється. До того ж, окупанти намагаються розповсюдити свої мережі. Ситуація нестандартна, тому на кожній території свої особливості, зазначили в ОВА.

Також Старух поділився своїм баченням з приводу операторів мобільного зв'язку, яких планують запустити на тимчасово окупованих територіях. Найбільш вірогідно, що окупанти будуть створювати фіктивних провайдерів в ОРДЛО та окупованому Криму, не заводячи відомих російських операторів.

Керівник Запорізької ОВА також зазначив, що місто Запоріжжя міцно тримає оборону, успіху в бойових діях ворог не має.

"Вже третій місяць окупанти наступають на Оріхів, Гуляйполе, Пологи, Запоріжжя. Війська готові і будемо й надалі укріплювати оборону, покращувати наші можливості. Спроможність наших ЗСУ постійно збільшується", - наголосив Старух.

Доповнення

Херсонщина також залишилася без мобільного зв’язку та інтернету.

Українські Національні Новини

Суспільство