tripoli-obstrilyali-z-raket

Reuters: Тріполі обстріляли з ракет

 • 10975 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Щонайменше двоє людей загинули, та ще вісім - поранені внаслідок ракетного обстрілу по Тріполі у вівторок ввечері. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на екстрені служби міста, передає УНН.

Раніше AFP повідомляло, що кілька ракет були випущені по Тріполі, в місті пролунало кілька потужних вибухів. У деяких районах видно густий дим.

Наразі в Лівії діє два уряди: визнаний міжнародним співтовариством уряд національної згоди прем'єр-міністра Фаїза Сараджа в Тріполі і тимчасовий кабінет міністрів Абдалли Абдуррахмана ат-Тані, який діє на сході країни спільно з обраним парламентом і підтримуваний Лівійською національною армією. 4 квітня її командувач фельдмаршал Халіфа Хафтар оголосив про початок наступу на Тріполі.

Своєю чергою, Сарадж віддав наказ усім підконтрольним йому військовим підрозділам бути готовими до оборони.

Лівія потерпає від насильства, політичної нестабільності і боротьби за владу відтоді, як в 2011 році був повалений і убитий багаторічний правитель Муамар Каддафі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН: артилерія обстрілює житлові райони Триполі та машини швидкої допомоги

Раніше УНН повідомляв, що щонайменше 147 осіб загинули, 614 отримали поранення під час бойових дій в Лівії. Зокрема, раніше армія Хафтара звинуватила уряд Лівії в ударах по житлових будинках.

Українські Національні Новини

Новини Світу