trokh-moryakiv-zatrimanogo-v-krimu-ukrayinskogo-sudna-vipustili-z-sizo

Трьох моряків затриманого в Криму українського судна випустили з СІЗО

 • 8838 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. Капітана українського судна "ЯМК-0041" Віктора Новицького і ще двох українських моряків випустили з "Слідчого ізолятора №1 Сімферополя", їм змінено запобіжний захід на підписку про невиїзд. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"Капітана і двох моряків "ЯМК-0041" випустили з СІЗО, після звернення омбудсменів в слідчі органи. Їм змінено запобіжний захід на підписку про невиїзд. Зверталася до слідства і віце-президент Європейського інституту омбудсмена Ніна Карпачова, щоб було легше вести переговори про обмін на капітана "Норд" Володимира Горбенко", - сказала так званий "уповноважений з прав людини в Криму" Людмила Лубіна.

Лубіна додала, що переговори про обмін ведуться, не уточнивши, коли такий обмін може відбутися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ольга Скрипник: Обмін - це завжди гра людськими життями, але в сьогоднішніх реаліях він можливий

Відзначимо, у вівторок моряки з сейнера "Норд" повернулися до Криму в обмін на сімох українських моряків, раніше затриманих біля берегів півострова за незаконний промисел. Капітан судна Володимир Горбенко поки залишається в Україні.

Нагадаємо, українське судно "ЯМК-0041" було затримано 4 травня біля західного узбережжя окупованого Криму за нібито незаконний промисел риби. На нього накладено арешт, а щодо капітана, громадянина України Віктора Новицького, за фактом незаконного видобутку морських біоресурсів в "виключній економічній зоні Росії" (на думку РФ) порушено кримінальну справу.

Українські Національні Новини

Політика