trokh-prezidentiv-i-korolya-mogli-vidstezhuvati-za-dopomogoyu-shpigunskoyi-programi-pegasus

Трьох президентів і короля могли відстежувати за допомогою шпигунської програми Pegasus

 • 24364 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Три президенти та 10 прем'єр-міністрів були в списку з телефонними номерами, на які була встановлена ізраїльська шпигунська програма Pegasus. Про це пише УНН з посиланням на Washington Post.

Деталі

Заявляють, що всього у базі міститься 50 тисяч номерів, серед них 180 - номери співробітниців ЗМІ різних країн. правозахисників, політиків.

Отже, у базі виявили номери президента Франції Еммануеля Макрона, президента Іраку Бархама Селехи, президента ПАР Сиріли Рамафоси, прем'єр-міністрів Пакистану, Єгипту, Мароко, короля Марокко Мухаммеда VI.

У списку також є номери колишніх глав уряду Лівану, Уганди та Бельгії, йдеться про чинного главу Євроради Шарля Мішеля.

Згідно з даними видання, розроблена ізраїльською компанією NSO Group шпигунська програма Pegasus використовувалася марокканською розвідкою.

Додатково

У заяві від імені ізраїльської фірми NSO Group кажуть, що клієнти фірми - це виключно офіційні державні організації, що використовують її продукти для боротьби з тероризмом, організованою злочинністю, наркоторгівлею, педофілами і викрадачами дітей.

Нагадаємо

Влада авторитарних держав і різні спецслужби могли роками стежити за сотнями правозахисників, журналістів і політиків, використовуючи шпигунську програму, розроблену ізраїльською фірмою NSO Group.

Уряд Угорщини заперечує свою причетність до стеження за незалежними журналістами і правозахисниками країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу