trokh-ukrayintsiv-pidozryuyut-u-kontrabandi-zbroyi-do-rf

Трьох українців підозрюють у контрабанді зброї до РФ

 • 21235 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Прокуратура Харківської області затвердила підозру ОЗГ, що переробляла зброю та під виглядом автозапчастин намагалася контрабандою переправити до РФ. Про це повідомили у прес-службі прокуратури, передає УНН.

Зазначається, що у січні 2017 року 19-річний харків'янин організував та очолив стійку організовану групу, до складу якої увійшли двоє його знайомих (18-річний харків'яни та 22-річний мешканець м. Дніпро).

Зловмисники винаймали будинок, в якому вони влаштували цех з переробки стартових, сигнальних та пневматичних пістолетів на вогнепальну зброю.

У квітні поточного року злочинну діяльність викрили. Співробітники СБУ затримали кур'єра, який намагався вивезти до РФ 11 перероблених пістолетів "CARERRA" та 2 пістолети "МР-371" під виглядом автозапчастин.

"Учасникам групи оголошено підозру за фактом незаконного виготовлення, переробки вогнепальної зброї, незаконного поводження зі зброєю та закінченого замаху на контрабанду, вчинені організованою групою (ч.3 ст.263-1, ч.3 ст.28, ч.1 ст.263, ч.3 ст.28, ч.2 ст.15, ч.2 ст.201 КК України)", - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, 25 жовтня СБУ ліквідувала мережу збуту контрабандної зброї в Одесі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП