tropichniy-shtorm-elza-posilivsya-do-uraganu-vpershe-v-sezoni-2021-roku

Тропічний шторм "Ельза" посилився до урагану вперше в сезоні 2021 року

 • 36115 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Шторм "Ельза" перетворився на перший ураган атлантичного сезону в п'ятницю, коли обрушився на східну частину Карибського басейну, де чиновники закрили школи, підприємства та аеропорти, надалі він попрямує до Флориди та на узбережжя Мексиканської затоки в США. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

За даними Національного центру ураганів (NHC), тропічний шторм "Ельза" посилився до урагану першої категорії в п'ятницю вранці.

За даними NHC, наземні спостереження з Барбадосу показують, що максимальна швидкість вітру "Ельзи" збільшилася майже до 120 км/год.

"Ельза" - перший ураган сезону ураганів в Атлантиці 2021 року.

"Ельза" рухається на північний-захід, і очікується, що цей рух продовжиться протягом наступних кількох днів. Згідно з прогнозом, Ельза пройде близько або над частинами Навітряних островів або південних Підвітряних островів в п'ятницю вранці", - повідомили в центрі Національного центру ураганів в Майамі.

Шторм переміститься через східну частину Карибського моря пізно ввечері в п'ятницю і наблизиться до південного узбережжя Еспаньйоли в суботу.

До неділі "Ельза", як очікується, переміститься до Ямайки і деяких частин східної Куби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Кіпрі спалахнула масштабна лісова пожежа

Українські Національні Новини

Новини Світу