troye-lyudey-zaginuli-vnaslidok-udaru-izrayilyu-po-aeroportu-aleppo-v-siriyi

Троє людей загинули внаслідок удару Ізраїлю по аеропорту Алеппо в Сирії

 • 816661 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Ізраїльські військові літаки вбили трьох людей під час нальоту на сирійський аеропорт Алеппо у вівторок, повідомляє Сирійська обсерваторія з прав людини (SOHR), пише УНН.

Деталі

Сирійська обсерваторія з прав людини, що базується у Великій Британії і має мережу джерел у Сирії, повідомила, що в результаті авіаудару було вбито "сирійського офіцера і дві людини невідомої національності".

"Ворог Ізраїль здійснив повітряну атаку із Середземного моря на захід від Латакії міжнародним аеропортом Алеппо", - йдеться у заяві міністерства оборони.

Збитки змусили владу закрити аеропорт для всіх рейсів.

Аеропорт був основним каналом для рейсів допомоги після землетрусу 6 лютого, що спустошив південний схід Туреччини та сусідню Сирію.

За останній місяць в Алеппо приземлилося понад 80 рейсів з гуманітарною допомогою для районів, що постраждали від землетрусу. Постачання гуманітарної допомоги було перенаправлено в аеропорти Дамаска та Латакії, йдеться у заяві міністерства оборони.

Обсерваторія повідомила, що аеропорт має відкритися за кілька днів після ремонтних робіт.

Міністерство закордонних справ Сирії засудило "подвійний злочин", заявивши, що удару було завдано по "цивільному аеропорту… і одному з ключових каналів доставки гуманітарної допомоги" жертвам землетрусу, внаслідок якого в Сирії загинуло близько 6000 осіб.

Це стало другим ізраїльським нападом на контрольовані урядом райони після землетрусу силою 7,8 бала, внаслідок якого у двох країнах загинуло понад 50 000 людей.

Союзник Дамаска Іран засудив останній удар як "злочин проти людяності".

Доповнення

В останні роки Ізраїль кілька разів атакував аеропорти Алеппо та Дамаска.

19 лютого внаслідок авіаудару Ізраїлю загинули 15 людей у районі Дамаска, де розташовані органи державної безпеки.

Удар по об'єкту в Алеппо у вересні минулого року вивів його з ладу на кілька днів. Ця атака була націлена на склад, які використовують підтримувані Іраном ополченці.

З того часу, як у 2011 році в Сирії вибухнула громадянська війна, Ізраїль здійснив сотні повітряних нальотів на свого сусіда, насамперед на позиції сирійської армії та її союзників з Ірану та "Хізбалли".

Ізраїльські військові рідко коментують окремі удари по Сирії, але неодноразово обіцяли продовжувати свою повітряну кампанію, щоб завадити Ірану зміцнити свою присутність.

Українські Національні Новини

Новини Світу