troye-viyskovikh-rf-zaginuli-v-abkhaziyi-pid-chas-padinnya-btr-v-uschelinu

Троє військових РФ загинули в Абхазії під час падіння БТР в ущелину

 • 12653 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Троє військовослужбовців російської бази в Абхазії загинули, ще двоє постраждали у результаті перекидання БТР в ущелину. Про з посиланням на прес-службу Південного військового округу РФ повідомляє ТАСС, передає УНН.

"18 січня 2019 року під час проходження колони бойової техніки з гірського полігону Цабал до пункту постійної дислокації в Республіці Абхазія на складній ділянці дороги БТР-80 перекинувся в ущелину. У результаті ДТП троє військовослужбовців загинули. Двоє постраждалих військовослужбовців екстрено евакуйовані в окружний військовий госпіталь спеціальними вертольотами Мі-8. Їм надано кваліфіковану медичну допомогу", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що комісія Південного військового округу РФ розглядає кілька причин того, що сталося, серед яких технічна несправність і людський фактор.

"Комісією військового округу розглядається кілька версій події, у тому числі технічна несправність бронеавтомобіля і людський фактор, у результаті якого водій не впорався з керуванням транспортного засобу", - сказано у повідомленні.

Відзначимо, після російсько-грузинського військового конфлікту у серпні 2008 року Грузія втратила контроль над Абхазією і Південною Осетією. З точки зору Грузії непідконтрольні її уряду території є окупованими Росією.

Нагадаємо, у річницю серпневої війни у 2018 році у ЄС підтримали територіальну цілісність Грузії.

Згідно з рекомендаціями МЗС України, відповідно до закону Грузії "Про окуповані території", в’їзд громадян України та інших країн до Абхазії можливий лише за наявності спеціального дозволу компетентних органів Грузії і тільки з напрямку Зугдідського муніципалітету – до Абхазії. В’їзд на ці території з інших напрямів, зокрема через пункти пропуску з боку РФ заборонений.

Українські Національні Новини

Новини Світу