truba-prokomentuvav-zayavu-peremozhtsiv-radi-gromadskogo-kontrolyu-na-yogo-diyi

Труба прокоментував заяву переможців конкурсу до РГК при ДБР на його дії

 • 10186 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що переможці конкурсу на посади до Ради громадського контрою при Держбюро розслідувань, які звернулися до Генеральної прокуратури з вимогою розслідувати його дії, маніпулюють інформацією. Про це він повідомив у Telegram-каналі, передає УНН.

"Одному з переможців конкурсу до складу Ради громадського контролю при ДБР ще у серпні цього року повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великому розмірі. Наразі він знаходиться під вартою з можливістю застави у 18 млн грн", - написав Труба.

Труба зазначає, що підозра – це ще не доведення вини, не допустити такого кандидата до конкурсу ДБР не могли.

"А тепер я не можу не призначити його до складу РГК. Так, як мені пояснювати працівникам, що в РГК – людина, яку підозрюють у шахрайстві на мільйони? Того РГК, що сформує дисциплінарну комісію, яка буде приймати рішення про дисциплінарну відповідальність слідчих ДБР. Того РГК, де на користь 13 кандидатів, включно з цим підозрюваним, у порушення закону, організовано масове голосування, хоча воно мало бути персональним", - зазначив Труба.

При цьому він додав, що у складі цих 13 "є ще одна людина, яку, за інформацією у ЗМІ, підозрювали колись у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем". "Але та справа давно закрита", - додав директор ДБР.

"Як мені пояснювати слідчим, що вирішувати, чи притягувати їх до дисциплінарної відповідальності, будуть адвокати, і не факт, що серед підозрюваних у провадженнях ДБР немає людей, інтереси яких вони представляють", - зазначає Труба.

Також, він заявляє, що ідея ефективного громадського контролю за діяльністю державних органів у такому форматі себе дискредитувала.

"А поки подивіться, як влучно вони маніпулюють інформацією на рівному місті. В принципі, в такому форматі ці ж люди працювали весь попередній рік", - додав Труба, опублікувавши відео.

Реакція директора ДБР з'явилася після того, як пресслужба бюро поширила інформацію, що виявлено обставини, що можуть свідчити про можливе масове організоване голосування під час обрання членів РГК при ДБР на користь перших 13 кандидатів у рейтингу.

Переможці конкурсу до громадської ради при ДБР, своєю чергою, звернулися до ГПУ через дії Труби

Українські Національні Новини

Політика