truba-u-dbr-stvoreno-pidrozdil-z-rozsliduvannya-sprav-maydanu

Труба: у ДБР створено підрозділ з розслідування "справ Майдану"

 • 11138 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. У Державному бюро розслідувань створено підрозділ з розслідування злочинів у "справах Майдану". Про це повідомив директор ДБР Роман Труба у Telegram, передає УНН.

"У ДБР створено підрозділ з розслідування злочинів, вчинених під час масових протестів у 2013-2014 роках – ми відібрали кращих, професійних слідчих, які ефективно працюватимуть над "справами Майдану" далі", - написав Труба.

За його словами, як тільки ГПУ завершить усі процесуальні дії та передасть матеріали кримінальних проваджень, слідчі приступлять до роботи.

Нагадаємо, з 20 листопада слідство у справах Майдану буде зупинено щонайменше до 3 грудня, через те, що у Верховній Раді не встигли проголосувати за зміни до закону про ДБР.

Як раніше повідомляв УНН, з 20 листопада прокуратура втрачає повноваження розслідувати кримінальні провадження. Всі справи щодо злочинів проти активістів Революції Гідності мають бути передані до ДБР.

15 листопада Рада почала розглядати законопроєкт № 2116 про внесення змін до закону України “Про Державне бюро розслідувань” щодо вдосконалення діяльності ДБР, але не встигла розглянути всі правки. Наступне пленарне засідання парламенту заплановано на 3 грудня.

Нагадаємо, у Києві під стінами Офісу Президента провели на акцію “Майдан. Забуттю не підлягає”.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП