trukhanov-i-zaporizkiy-tmk-u-sap-rozpovili-pro-vipravdalni-viroki-u-dvokh-spravakh

Труханов і Запорізький ТМК: у САП розповіли про виправдальні вироки у двох справах

 • 20554 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів, що є два виправдальних вироки – по Запорізькому титано-магнієвому комбінату і по справі мера Одеси Геннадія Труханова, однак, вони ще не вступили в силу. Про це він сказав під час презентації "Звіту про діяльність НАБУ та САП у ІІ півріччі 2019 року", передає кореспондент УНН.

"У нас є виправдальні вироки по Запорізькому титано-магнієвому комбінату і по Одесі – справа Труханова. Але наголошую, що жоден з цих вироків досі не вступив в законну силу, тому говорити, що вони вже діють – також є неправильно. Наша позиція викладена по обох цих справах в наших апеляційних ґрунтовних скаргах, і розгляд їх зараз триває в апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду", - сказав Назар Холодницький.

Він додав, що по справі Труханова були спроби, в тому числі, маніпулятивні, будь-яким чином заслухати справу апеляції ще до створення Антикорупційного суду. Після його створення були спроби будь-яким чином залишити цю справу в апеляційному суді Одеської області.

"Але так чи інакше, згідно вимог закону, обидві справи слухаються в апеляційній палаті Антикорупційного суду і я очікую, що там буде поставлено або крапку, або крапку з комою. Бо ми у своїй позиції, прокурори у своїй позиції – впевнені, ми вважаємо ці вироки незаконними, ми їх оскаржили і наша позиція викладена чітко в апеляційних скаргах і вона є досить обґрунтованою", - додав Назар Холодницький.

Нагадаємо, 4 лютого повідомлялось, що ВАКС дослідив 11 томів матеріалів у справі Труханова.

Також нагадаємо, 9 липня САП повідомив, що оскаржить вирок у справі Труханова.

Українські Національні Новини

Політика