trukhanov-pokhvaliv-budivelnikiv-za-te-scho-zagorodili-odesku-shkolu-vid-sontsya-ta-virubali-dereva

Труханов похвалив будівельників за те, що загородили одеську школу від сонця та вирубали дерева

 • 12323 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Мер Одеси Геннадій Труханов похвалив будівельну компанію "Гефест" за надану спонсорську підтримку школі № 16. За інформацією міськради, "Гефест" реконструювала шкільний стадіон та провела ремонтні роботи у класах, пише УНН.

"Бюджетних коштів на все не вистачає, тому ми раді підтримці меценатів — тих людей, які небайдужі до нашого міста. Крім будівництва житлових метрів, компанія "Гефест" вкладає величезні кошти в інфраструктуру міста. Якби всі будівельні компанії брали з неї приклад, то наше місто розвивалося б набагато швидше", — сказав мер Одеси, будучи присутнім на відкритті оновленого майданчика.

Разом з Трухановим були присутні і його заступники, серед яких і "будівельний" заступник — Михайло Кучук.

Водночас у пресслужбі мерії не повідомили, що допомога від компанії "Гефест" далеко не безплата. В об'єктив фотокамери пресслужби не потрапив 13-поверховий ЖК "Аполлон", який розташований практично на території спортмайданчика цього середнього навчального закладу. Понад те, відстань від стіни школи до стіни ЖК "Аполлон" - всього кілька метрів. Також будівля ЖК заходить на територію лікарсько-фізкультурного диспансеру, розташованого по сусідству. ЖК також повністю закриває східну сторону для триповерхового будинку, розташованого за адресою Пироговська, 27-А, що викликає питання щодо нормативів, що стосуються інсоляції і вітрового підпору.

Будівництво будинку почалося в квітні 2019 року. На цьому місці був старовинний двоповерховий особняк, де в радянські роки розміщувалася одна з держустанов. Спочатку на інформаційному стенді значилося, що будинок від СК "Гефест" буде 10-поверховим. Здати його планували ще в 2020-му році. Здача зсунулася, як і поверховість — замість 10 раніше заявлених тепер їх 13.

Примітно, що в лютому 2020-го року одеські правоохоронці зацікавилися законністю видачі дозвільних документів на будівництво цього об'єкта. Приморський відділ поліції розпочав досудове розслідування за ознаками ч. 1 ст. 366 КК України — "службове підроблення". Підставою стала скарга якогось громадського діяча на порушення містобудівного законодавства посадовими особами муніципального управління архітектури та міського ДАБКу.

Чим закінчилося досудове розслідування, невідомо, тільки восени 2021 року ЖК "Аполлон" здано в експлуатацію.

Окрім того, що біля будівлі завищена поверховість, будинок потіснив школу, зайшовши у двір і на спортмайданчик, які фактично стали прибудинковою територією. За час будівництва знищено більше ніж десяток дерев, які були на місці нинішнього ЖК і навколо — на території школи і в 2-му Куликовському провулку. ОКрім того, при "реконструкції" стадіону школи деякі дерева заасфальтовані під стовбур, що значно скоротить їхнє життя.

Компанія "Гефест" працює в Одеській області з 1990-их років. Спеціалізується на будівництві житлових комплексів в історичній частині Одеси та рекреаційній зоні, зокрема, в Аркадії та на Великому Фонтані. Комплекси, які створює "Гефест", відсилають до античної та грецької тематики. Серед них - "Лімнос", "Посейдон", "Каліпсо", "Акрополь" та інші. Будівництво супроводжують скандали з протестами жителів і громадських діячів.

Українські Національні Новини

УНН-Одеса