tryudo-vvazhaye-scho-samit-g7-maye-vidbutisya-ale-neobovyazkovo-ochno

Трюдо вважає, що саміт G7 має відбутися, але необов'язково очно

 • 9960 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Саміт лідерів держав Великої сімки (G7), який був раніше скасований, треба обов'язково провести, незважаючи на пандемію. Однак потрібно уважно вивчити, чи може він пройти при особистій зустрічі учасників. Про це під час пресконференції в Оттаві заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає УНН з посиланням на СВС.

"Лідерам необхідно і надалі зустрічатися, навіть якщо це відбувається віртуально, - однак прем'єр не впевнений в необхідності особистої зустрічі. - Ми уважно розглянемо пропозицію США як господаря, вивчивши, які заходи будуть введені для забезпечення безпеки людей, які рекомендації дають з цього приводу експерти".

Він повідомив, що кілька тижнів тому відбулася віртуальна зустріч керівників держав G7, під час якої обговорили нинішню ситуацію в світі.

"Нам необхідно і надалі обговорювати не тільки те, як вибратися з пандемії COVID-19, але і як відновити глобальну економіку до належного рівня", - зазначив глава уряду Канади.

Також варто відзначити, що за словами представника Єлисейського палацу, президент Франції Емманюель Макрон "готовий відправитися в Кемп-Девід (на зустріч G7 - ред.), якщо ситуація в галузі охорони здоров'я дозволить".

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп розглядає можливість провести саміт G7 в своїй заміській резиденції Кемп-Девід.

Українські Національні Новини

Новини Світу