tse-bez-urakhuvannya-okupovanikh-teritoriy-shmigal-pro-411-mlrd-dol-na-vidbudovu-ukrayini

Це без урахування окупованих територій: Шмигаль про 411 млрд дол на відбудову України

 • 478443 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Наразі потреби України на відбудову зросли до 411 млрд доларів, проте ця сума не включає дані про втрати інфраструктури, житла та бізнесу на окупованих територіях. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата

«Разом зі Світовим банком представили сьогодні оновлену Швидку оцінку завданої шкоди та потреб на відновлення (RDNA2). Згідно з нею, потреби нашої держави на відбудову зросли до 411 млрд доларів», - повідомив Шмигаль.

За його словами, проведення другого етапу RDNA2 – це важливий елемент у стратегії відновлення України.

Шмигаль зазначив, що енергетична інфраструктура, житло, критична інфраструктура, економіка та гуманітарне розмінування — це 5 пріоритетів на цей рік. Частину робіт із відбудови вже було зроблено.

«Сума завданої шкоди та потреб на відновлення наразі не включає дані про втрати інфраструктури, житла та бізнесу на окупованих територіях. Коли сили оборони їх звільнять, очікуємо, що дані будуть доповнені, а Уряд негайно розпочне роботи по відновленню на цих територіях», - написав Шмигаль.

Доповнення

Світовий банк перегляну оцінку того, скільки Україні потрібно для відновлення та реконструкції. Потребу збільшено до щонайменше 411 мільярдів доларів, виходячи зі збитків, завданих протягом першого року російського вторгнення.

Українські Національні Новини

Політика