tse-bude-testom-dlya-vr-u-sluzi-narodu-ochikuyut-scho-zavtra-ukhvalyat-zakon-pro-deoligarkhizatsiyu

Це буде тестом для ВР: у “Слузі народу” очікують, що завтра ухвалять закон про деолігархізацію

 • 22690 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Законопроект №5599 про деоліхаргізацію завтра може стати першим на порядку денному Верховної Ради. У “Слузі народу” очікують, що на засіданні його ухвалять. Про це журналісту УНН розповіла заступниця голови парламентської фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук.

Цитата

“Ми очікуємо, що завтра будуть голосувати за законопроект про деоліхаргізацію, і він буде прийнятий. Це буде тестом як і для нашої фракції, так і загалом для Верховної Ради. Ми маємо зробити цей крок, і проголосувати законопроект в тому варіанті, в якому пропонує профільний комітет з питань Нацбезпеки та оборони...Є така вірогідність, що законопроект буде стояти першим у порядку денному, і звичайно, що кожен голос важливий при прийнятті рішення”, - зазначила заступниця голови президентської фракції.

Деталі

Кравчук додала, що очікує “максимальну кількість” голосів від фракції “Слуг народу”. Вона також зазначила, що 23 вересня виглядатиме, як “спецоперація”, оскільки у день голосування за законопроект очікується три великих мітинги - від ФОПів, євробляхерів, та Профсоюзів.

“Тобто будуть навіть труднощі потрапити на роботу вчасно. Тут зазвичай при таких мітингах все перекрито, заблоковано”, - додала Кравчук.

Додамо

15 вересня стало відомо, що Європейська комісія за демократію через право (Венеційська комісія) отримала запит про юридичну експертизу законопроекту № 5599 "про олігархів".

Як повідомив УНН представник Президента в Конституційному Суді України Федір Веніславський, ”Венеціанка” підготує свій висновок для ухвалення на своєму 129-у пленарному засіданні, яке відбудеться з 15 по 16 грудня 2021 року.

Нагадаємо

1 липня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект Президента України Володимира Зеленського № 5559 про деоліхаргізацію.

Українські Національні Новини

Політика