tse-ne-maye-buti-samit-zaradi-samita-zelenskiy-pislya-peregovoriv-z-makronom-i-sholtsem-zagovoriv-pro-normandsku-zustrich

Це не має бути саміт заради саміта: Зеленський після переговорів з Макроном і Шольцем заговорив про “нормандську зустріч"

 • 15949 переглядiв

БРЮССЕЛЬ-КИЇВ. 15 грудня. УНН. Президент Володимир Зеленський після переговорів з канцлером Німеччини Олафом Шольцем та президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном заявив, що Україна підтверджує готовність до “нормандського” формату. Про це він заявив під час прес-конференції у Брюсселі, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Ми за те, щоб перемовини були в декількох форматах. Ми підтверджуємо готовність до Нормандського формату. Про це ми сьогодні говорили з президентом Французької республіки. Також сьогодні була окрема зустріч з канцлером Німеччини. Знайомство з канцлером Шольцем, і ми втрьох розмовляли. Три країни, три лідери Нормандського формату. Розмовляли про конкретні деталі, кроки, щодо зустрічі в Нормандському форматі. В принципі, маємо спільну позицію, розглядаємо можливість цієї дуже важливої зустрічі”, - заявив Зеленський.

Деталі

Разом з тим, Президент України зробив зауваження щодо "нормандської зустрічі". За його словами, "це має бути не саміт заради саміту, не зустріч заради зустрічі. 

“... Важливіші питання на сьогодні - це відкриття КПВВ. Я не хочу говорити про ділянки розмінування тощо, це також важливе. Але більш технічні там питання. Тому що там суперечливості нема. Це повинні довести ідеї Нормандського формату до РФ. І результатом цього повинна бути зустріч Нормандського формату, якщо Росія дійсно зацікавлена в регулюванні цього питання”, - додав Президент.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський під час спілкування із журналістами у Брюсселі заявив, що санкційна політика після ескалації нікого не цікавить. Нашу державу цікавить санкційна політика до ймовірної ескалації і тоді її може і не буде.

Президент наголосив, що "саме такі відносини, попереджаючи такі небезпечні кроки, можуть дійсно зупинити той військовий конфлікт, який відбувається на Сході нашої країни вже вісім років".

Українські Національні Новини

Політика